Serious gaming is meer dan spelen alleen. Van cultuurverandering tot persoonlijke leerervaringen, van beter samenwerken tot maatschappelijke betrokkenheid: ik zet serious games in om op een gave manier kennis en informatie over te dragen en mensen aan te zetten tot ander gedrag.

Alliander | Corporate adventure for infinite mobility!

Alliander wil impact maken voor een duurzame wereld. Dat kan door CO2 te besparen. Met 7000 medewerkers is het zinvol om te streven naar duurzaam reisgedrag om dit te bereiken.

Tijd om de wereld te redden. Samen met Nils Roemen hebben we een langdurig bedrijfsavontuur georganiseerd bij Alliander waarbij medewerkers op onverwachte momenten in aanraking kwamen met een duurzaam genootschap en uitgedaagd en beloond werden om reisgedrag te veranderen.

Gaming is valsspelen met verandering.

Riksja Travel | Insight DISC experience

Tijdens hun internationale bijeenkomst in een Idyllisch kasteel in Duitsland organiseer Riksja voor haar medewerkers een dag waarbij de persoonlijkheidstypes van Insight Discovery centraal staan.

Om het lesmateriaal interactiever te maken heb ik samen met Femke Hulsenbek  voor 160 man verdeelt over 16 teams een mobiele escaperoom experience rondom het kasteel georganiseerd. Resultaat: een interactief avontuur waarbij medewerkers de kleuren van Insights DISC, zichzelf en hun team leerde kennen.

Dirkzwager | Inzicht in kernkwadranten door gaming

Georganiseerde teambuilding kan snel geforceerd aanvoelen. Met een serieuze trainer aan serieuze materie werken om jezelf en je teamgenoten te ontwikkelen levert niet altijd de juiste energie op. Samen met Dirkzwager heb ik een 2-daagse training ontwikkeld waarbij je als team met escape-rooms en klimbossen reflecteert op je eigen handelen en dat van het team. Samen met trainster Marleen van Klingeren hebben we Dirkzwager spelenderwijs inzicht kunnen geven in elkaars kernkwadranten.