Veel trainingen zijn droog en taai, gericht op theorie overbrengen met hier en daar een voorbeeld. Zonde, het mag ook gewoon een keer leuk, dynamisch en energiek zijn. Ik geef training in agile (scrum, DSDM), projectmanagement en teambuilding. Ik wissel theorie af met oefenen en met bedrijfssafari’s.

Projectyou | Agile door te scrummen

Aansluiten bij een agile wereld. Dat vraagt inzicht in de waarden, principes en kaders van agile. Projectyou heeft agile op een agile wijze geleerd. 1 dag theorie, de tweede dag oefenen en de derde dag van een grote organisatie meekijken. Binnen 3 dagen een goed beeld van het agile gedachtegoed.

Hogeschool Arnhem Nijmegen | Agile door te scrummen

Deeltijd bedrijfskunde, bedrijfskunde, CMV. Vanuit verschillende opleidingen is er interesse in agile en kunnen studenten/deeltijders zich verrijken met agile om hun eigen omgevingen nu en in de toekomst beter in te richten. In mijn trainingen krijgen deelnemers inzicht in de waarden en principes en leren al scrummend wat scrum is.

Noordelijke Hogeschool Leeuwarden | Portfoliomanagement

Veel issues van projectmanagers zijn alleen op portfolio niveau op te lossen. Wat is dat eigenlijk portfoliomanagement? Samen met deeltijders/projectmanagers van de NHL heb ik gekeken naar wat het betekent voor organisaties om verandering op strategisch niveau in te richten en hoe je als projectmanager hier op in kunt spelen.

Stichting Move | Projectmanagement basics

Veel organisaties hebben hun eigen versie van projectmanagement ontwikkeld, sommige gebruiken traditionele methodes en weer andere organisaties hanteren geen template. Wat zijn (los van de methode) parameters om rekening mee te houden/over na te denken als je een project hebt? Ik heb de projectleiders van Move in mijn presentatie meegenomen in deze vragen en verkend hoe dit in hun projecten terugkomt.

Tim wist onze trainees op een heldere en prettige wijze de beginselen van projectmanagement bij te brengen. Hij maakt de stappen binnen projectmanagement heel concreet door deze direct aan de praktijk te koppelen en deelnemers op een interactieve manier zelf te laten nadenken over de stappen die zij moeten nemen om een project naar een mooi resultaat te leiden.
Renske Oosterwijk